Menu
iFusion_iPhone.jpg

Referentie: RHC - Ferdinand Ector, klant sinds 2011

”Werken met IRIS is: Transparant, to the point en verruimend: You really get connected!”

Raadplegen van originele archiefstukken

Een deel van de bezoekersruimte is ingericht voor de raadpleging van originele archiefstukken. De medewerker dienstverlening bij de Info-balie, herkenbaar aan de badge, zal u de aanvraagprocedure van de archiefstukken haarfijn uitleggen.

Boeken en dagbladen onder handbereik

De meest geraadpleegde boeken vindt u in de bezoekersruimte en hoeft u dus niet aan te vragen. Ook de publicaties die net van de drukpers zijn gerold zijn er te vinden. De rest van de omvangrijke bibliotheek- en documentatiecollectie kunt u benaderen en bevragen via de online catalogus.

Microfiches maken plaats voor digitale informatie

Sinds enige tijd zijn de registers van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters van alle gemeenten in ons verzorgingsgebied online te raadplegen via de Digitale Stamboom. Alle daarin voorkomende akten zijn gescand en gekoppeld aan de grote naamindex. 

Door het digitaal aanbieden van deze bronnen, zijn de meeste microfiches nu overbodig geworden en zullen daarom succesievelijk verdwijnen uit de bezoekersruimte. Microfiches van nog niet gedigitaliseerde bronnen als kranten, van de doop- trouw- en begraafboeken en enkele andere bronnen blijven uiteraard wel in te zien.

Horeca – duurzaam en eerlijk

Het RHCe schenkt zuivere koffie, Puro koffie draagt het Max Havelaar keurmerk, en serveert streekproducten, geteeld en bereid met respect voor milieu en dier, dagelijks vers aangeleverd door cateraar (H)eerlijk Anders.

http://www.rhc-eindhoven.nl/

Terug naar overzicht