Menu

Microsoft Azure

Doe epische dingen met data

Microsoft Azure bestaat uit een steeds groter wordende verzameling geïntegreerde cloudservices waarmee ontwikkelaars en IT-professionals toepassingen bouwen, implementeren en beheren in het wereldwijde netwerk van datacenters. Met Azure heb je alle vrijheid om toepassingen te bouwen en implementeren, waar je maar wilt, met behulp van de tools, toepassingen en frameworks die je zelf kiest.

Wat is cloud computing
Eenvoudig gezegd is cloudcomputing het leveren van computingservices (servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties en meer) via internet ('de cloud'). Bedrijven die dergelijke computingservices leveren, worden cloudproviders genoemd en brengen doorgaans kosten in rekening voor het verlenen van cloudcomputingservices gebaseerd op gebruik, net als de manier waarop je thuis voor het gebruik van water of elektriciteit wordt gefactureerd.

Waar cloudcomputing voor wordt gebruikt

Waarschijnlijk maak je nu al gebruik van cloudcomputing, maar ben je je daar niet van bewust. Als je namelijk  een onlineservice gebruikt voor het verzenden van e-mail, het bewerken van documenten, het kijken naar films of tv-programma's, het luisteren naar muziek, het spelen van games of als je foto's en andere bestanden opslaat, dan is het waarschijnlijk dat dit allemaal mogelijk wordt gemaakt door middel van cloudcomputing achter de schermen. De eerste cloudcomputingservices bestaan nog maar nauwelijks tien jaar, maar er zijn nu al een groot aantal verschillende bedrijven, van kleine startende ondernemingen en multinationals, overheidsinstellingen tot non-profitorganisaties die deze technologie om tal van redenen graag gebruiken.

Bescherm je bedrijf met de cloud die het meest wordt vertrouwd

Negentig procent van de Fortune 500-bedrijven vertrouwt op Microsoft Cloud, dus waarom zou jij dat niet doen. Azure helpt je assets te beschermen door middel van een zorgvuldige methodologie en door alle aandacht te geven aan beveiliging, privacy, compliance en transparantie.

Onze ICT professionals helpen dagelijks om het maximale rendement te halen uit Microsoft Azure, denk hierbij aan gebieden als:

  • Azure AD
  • Disaster Recovery
  • Database hosting
  • Remote desktop
  • App servers

De belangrijkste voordelen van cloudcomputing

Kosten
Cloudcomputing elimineert de noodzaak om kosten te maken voor de aanschaf van hardware en software en voor het opzetten en beheren van eigen datacenters ter plekke (rekken met servers, de elektriciteit die dag en nacht nodig is voor de stroomvoorziening en de koeling, de IT-experts die de infrastructuur moeten beheren). Dat loopt snel in de papieren.

Snelheid
De meeste cloudcomputingservices worden als self-service op aanvraag geleverd. Daardoor kunnen zelfs grote aantallen computerbronnen in enkele minuten worden ingericht, en meestal kan dat via een paar muisklikken. Dit alles biedt bedrijven veel flexibiliteit en zorgt voor minder druk tijdens het plannen van capaciteit.

Wereldwijde schaal
Een van de voordelen van cloudcomputingservices is de mogelijkheid tot flexibele schaalaanpassing. In cloudtermen gesproken, houdt dat in dat het juiste aantal IT-bronnen wordt geleverd (bijvoorbeeld meer of minder rekenkracht, opslag, bandbreedte) afgesteld op de behoefte van dat moment en vanaf de juiste geografische locatie.

Productiviteit
Datacenters op de eigen locatie vereisen veel rekken en veel gestapel, hardware die moet worden ingesteld, softwarepatches die moeten worden geïnstalleerd en andere tijdrovende taken die met het beheer van IT zijn gemoeid. Cloudcomputing maakt veel van deze taken overbodig, zodat IT-teams hun tijd kunnen besteden aan het bereiken van belangrijkere bedrijfsdoelstellingen.

Prestaties
De omvangrijkste cloudcomputingservices worden op een wereldwijd netwerk van beveiligde datacenters uitgevoerd. Ze worden regelmatig bijgewerkt naar de laatste nieuwe generatie, snelle en efficiënte computinghardware. Dit heeft diverse voordelen in vergelijking met de noodzaak tot het hebben van een enkel bedrijfsdatacenter, waaronder een verminderde netwerklatentie voor toepassingen en grotere schaalvoordelen.

Betrouwbaarheid
Cloudcomputing maakt zaken als het maken van back-ups van gegevens, noodherstel na een ramp en het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit eenvoudiger en goedkoper, omdat gegevens gespiegeld kunnen worden op meerdere redundante sites in het netwerk van de cloudprovider.