Menu

Leuk zo’n vacature maar wat zoeken we nu eigenlijk echt…

Bij IRIS one zijn we dagelijks bezig met het nog beter maken van zowel de relatie met onze klanten als het door ontwikkelen van de kwaliteiten van onze mensen. We hebben het vaak over ‘het juiste IRIS one DNA’ wat zich niet echt makkelijk laat vangen in een vacaturetekst.

Betrokken bij de organisatie

We zoeken gewoon van die kanjers die lekker betrokken zijn bij een organisatie. Natuurlijk zijn eigenschappen als resultaatgerichtheid, structuur en betrouwbaarheid enorm belangrijk maar als je het mij vraagt dan zijn het gewoon mensen die het leuk vinden om ook buiten werktijd en in het weekend na te denken over lopende trajecten. Niet dat het moet maar gewoon omdat ze erg veel plezier hebben in wat ze doen.

Geen bangeriken

Wat ik de afgelopen jaren heb gemerkt is dat succesvolle Sales mensen binnen IRIS one een goed gevoel voor humor hebben maar ook tegen een stootje kunnen. Mensen die niet bang zijn om te falen omdat ze aan de andere kant leren van deze momenten.

‘Gewoon’ een echte salestijger

Ik moet oppassen dat ik niet in vacatureteksten begin te praten maar het moet ook iemand zijn die uitstekend kan luisteren naar klanten en koopsignalen goed weet te herkennen. Iemand die gewoon een kick krijgt van het ‘scoren van de deal’. Die snapt dat je in het sales vak uitstekend moet kunnen luisteren, pijnpunten naar boven weet te halen en daarnaast een uitstekende voorbereiding heeft op zijn gesprekken.

Pas jij bij IRIS one?

Heb je na het lezen van deze blog vragen of herken je jezelf in een van de vacatures op onze website? Neem dan contact op met Jorg of Henriëtte of nog beter; solliciteer gewoon!

Terug naar overzicht