Menu

Hoe gestoord ben jij tijdens de vakantie?

Om maar even met de deur in huis te vallen; deze blog gaat dus niet over vreemde of krankzinnige dingen die je tijdens je vakantie zou kunnen gaan doen. Dat moet je lekker zelf weten. Waar het wel over gaat is of je vindt dat je gestoord mag worden door collega’s of klanten als je in je zwembroek, of bikini, met een cocktail in je hand aan de rand van het zwembad zit.

Wat is jouw mening over bereikbaar zijn in de vakantie?

We zijn benieuwd naar jouw reactie op deze stellingen:

  • “Je mag mij alleen storen als er paniek in de tent is. Goed nieuws over bijvoorbeeld een grote nieuwe order hoor ik wel als ik terug ben.”
  • “Je mag mij helemaal nergens voor storen! Ik heb toch vakantie!”
  • “Het maakt mij helemaal niets uit. Want sinds we altijd en overal kunnen werken voel ik mij vrijer dan ooit.”
  • “Natuurlijk ben ik bereikbaar, want op kantoor kunnen ze nu eenmaal niet zonder mij.”

Het recht om op ‘uit’ te staan

Er zijn natuurlijk mensen die in hun hotelkamer, vakantiehuisje, caravan of tent toch doorwerken. Als je jezelf hierin herkent dan is het goed je ook te realiseren dat er een beweging gaande is waarbij medewerkers het recht hebben om even helemaal op ‘’uit” te staan. In Frankrijk, maar ook in New York is het bijvoorbeeld illegaal om medewerkers na werktijd met e-mail te storen. Teveel prikkels levert immers stress op en dan heb je pas echt extra vakantiedagen nodig. “Leg je smartphone weg en ga bij je laptop vandaan!”, zegt ook dit artikel uit Nigeria. Zou er in Nederland ook een wet moeten komen om eens even helemaal op ‘uit’ te staan?

Drie tips om wat minder gestoord te worden

Omdat het de bedoeling van vakantie is om lekker even tot rust te komen hebben we in ieder geval alvast deze 3 tips voor je:

  • Tip 1: Zorg ervoor dat klanten je altijd via een vast nummer bellen. Dan kan je tijdens werktijd jouw vaste nummer automatisch doorschakelen naar je smartphone. Tijdens je vakantie kies je voor de smartphone van een waarnemende collega. (Integratie vast- en mobiel)

  • Tip 2: Zet pushberichten uit, dan word je niet elke keer afgeleid als je bijvoorbeeld even een boek aan het lezen bent.

  • Tip 3: Als je dan toch werkt, doe het dan efficiënt. Installeer bijvoorbeeld een Dropbox of OneDrive app dan kan je het binnenkomende bericht gelijk aan de rand van het zwembad in het juiste mapje stoppen zonder dat je laptop in het water valt.

We zijn benieuwd naar jouw feedback

Voordat je jouw “Out-of-Office” aanzet zijn we enorm nieuwsgierig hoe gestoord jij wilt worden tijdens je vakantie. Dan houden we er allemaal rekening mee.

Terug naar overzicht