Menu

iPad Pro, alles wat je moet weten

De iPad Pro is de zakelijke tablet van Apple en is gericht op de professionele en creatieve gebruikers, die een lichtgewicht alternatief zoeken voor hun MacBook.

Wat is een iPad Pro?
De nadruk ligt op de productiviteit, zoals documenten bewerken, e-mailen, internetten en in contact blijven met anderen. Een perfecte iPad dus voor een 'veeleisende' gebruiker. Met de Apple Pencil zijn er allerlei creatieve toepassingen mogelijk, zoals schilderen en videobewerkingen. De iPad Pro's hebben een aantal technische verbeteringen die je niet in de 9.7 inch iPad vindt. Er zit bijvoorbeeld een ProMotion-technologie in en een snelle A10X Fusion-processor. Ook beschikt de iPad Pro over een Smart Connector, waarmee je externe accessoires kunt aansluiten zoals een Smart Keyboard.

undefined

iPad Pro in twee formaten
De iPad Pro van 2017 is in twee formaten verkrijgbaar: 10,5-inch en 12,9-inch. Beide modellen zijn iets compacter geworden ten opzichte van hun voorgangers uit 2015 en 2016. De randen van het 10,5-inch model zijn met bijna veertig procent teruggebracht, waardoor dit model handzamer is en nog geen 500 gram weegt. Beide modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en spacegrey. Het 10,5-inch model is zelfs verkrijgbaar in het rosegoud. De opslagcapaciteit is verhoogd. Het instapmodel heeft nu 64GB opslag, daarnaast zijn er ook modellen met 256GB en 512GB model.

Het scherm
Ben je opzoek naar een iPad met een groot scherm dan is de 12,9-inch iPad een echte aanrader. Met een resolutie van 2732 x 2048 pixels kun je ook gedetailleerde ontwerptekeningen goed bekijken. Ook kun je op alle modellen van de iPad Pro in splitscreen werken, zodat je twee apps in volledig formaat naast elkaar hebt. Beide formaten van de iPad Pro zijn voorzien van Retina-schermen met ProMotion technologie. Deze nieuwe technologie zorgt voor een refresh-rate tot 120Hz. Dit is tweemaal zoveel als bij een standaard LCD-scherm. Daardoor verloopt het scrollen vloeiend, reageert alles sneller en komen bewegende beelden beter tot hun recht. Dankzij ProMotion reageert de Apple Pencil sneller, met een latentie van slechts 20ms. Tekenen verloopt daardoor vloeiender en natuurlijker. ProMotion zorgt voor een betere beeldkwaliteit en vermindert het stroomverbruik, omdat de refresh-rate automatisch wordt aangepast.

undefined


Het Retina-scherm in de iPad Pro’s is het helderste dat Apple tot nu toe heeft geproduceerd, met een maximale helderheid van 600 NIT. De schermen zijn voorzien van een anti-reflectielaag, waardoor je ook buitenshuis het scherm goed kunt aflezen. In beide modellen is True Tone-technologie toegepast. Hiermee wordt de witbalans van het scherm afgestemd op het omgevingslicht, wat voor een natuurlijker weergave zorgt. Tenslotte ondersteunt het scherm van de iPad Pro een breed kleurenspectrum (P3), zodat foto’s goed tot hun recht komen.

Design & Processor
De iPad Pro’s zien er vertrouwd uit, met een aluminium achterkant en een glazen front. De randen rondom het scherm zijn wel smaller geworden, vooral bij de 10,5-inch iPad. De iPad Pro’s bevatten vier stereospeakers op de vier hoeken van de behuizing. De speakers passen zich aan als je de iPad Pro draait. 

Beide modellen draaien op een Fusion A10X-processor, die volgens Apple 30% sneller is dan de processor in de vorige generatie. Ook biedt de grafische processor (GPU) 40% betere prestaties. Ze zijn gebaseerd op de A9-chip in de iPhone 7 en zijn snel genoeg voor de zwaarste grafische toepassingen.

iPad Pro camera
De iPads hebben traditioneel niet de beste camerakwaliteit. Voor het maken van foto’s kun je beter je iPhone gebruiken. Toch heeft Apple in de iPad Pro’s gelukkig wel wat betere camera’s verwerkt. Bij de modellen van 2017 heeft Apple de overstap gemaakt naar een 12 megapixel camera met f/1.8. Optische beeldstabilisatie en True Tone Flash zorgen ervoor dat de foto’s beter uit de verf komen, ook als ze bij slechte lichtomstandigheden zijn gemaakt. De camera’s ondersteunen 4K-videofilmen en slow motion in twee varianten: 1080p-video op een beeldsnelheid van 120 fps of 720p op een beeldsnelheid van 240fps. De frontcamera’s van de iPad Pro maken de sprong naar 7 megapixel en f/2.2, goed genoeg voor zelfportretten. De frontcamera heeft geen optische beeldstabilisatie.

Apps en multitasking
Het grotere scherm van de iPad Pro zorgt voor een nieuwe vorm van multitasking. Met Slide Over en Split View kun je twee apps tegelijkertijd op het scherm gebruiken. Eén app is daarbij leidend, de andere is secundair. Bij Slide Over schuift een tweede app over het huidige scherm heen, terwijl Split View inhoudt dat de tweede app in een aparte balk naast het huidige scherm verschijnt.

iPad Pro en Apple Pencil
Je kunt de iPad Pro op nieuwe manieren bedienen. Apple heeft een speciale drukgevoelige Apple Pencil uitgebracht, die alleen werkt op het scherm van de iPad Pro. Omdat er tweemaal zoveel sensoren in het scherm zitten en er bij de Apple pencil sprake is van échte drukgevoeligheid, kun je veel nauwkeuriger werken. Hou je van schetsen, tekenen, kalligraferen en handgeschreven notities, dan zal de iPad Pro met Apple Pencil goed bij je passen.

undefined

Smart Connector
De iPad Pro is voorzien van een Smart Connector, een aansluiting waarmee je de tablet kunt opladen. Maar je kunt er ook accessoires op aansluiten, zoals het Smart Keyboard van Apple. Dit toetsenbord klik je vast op de drie puntjes van de Smart Connector, net zoals je een magnetische Smart Cover vastklikt. De Smart Connector voorziet het toetsenbord van stroom en stuurt de toetsen die jij indrukt door naar de iPad Pro. Hierdoor hoef je toetsenborden niet meer op te laden of via Bluetooth te koppelen. Een kabel is niet nodig.

Bron: iCulture

Terug naar overzicht