Menu

iPhone tips & tricks

Ondanks dat we onze iPhone bijna de hele dag door gebruiken zijn er nog steeds een aantal features die nog niet iedereen kent. Sommigen hiervan zitten ver weg gestopt in het instellingen menu terwijl anderen direct in het zicht zitten. Plus, er zijn een aantal dingen die SIRI kan doen die je misschien ook nog niet weet….. We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

 • Wist je dat je je telefoon helemaal niet hoeft te ontgrendelen om op een bericht te reageren? 
  Je kan direct antwoorden vanaf je toegangsscherm door het bericht naar links te trekken, je krijgt dan de "beantwoorden" optie. Als je daarop tikt kun je direct antwoorden zonder je telefoon van het slot af te halen.

 • Wil je weten waarom de batterij van je iPhone zo snel leeg is? Ga naar Instellingen > Batterij. Hier heb je een overzicht welke Apps de "slurpers" zijn…

 • Alle foto's bekijken die iemand je via iMessage heeft gestuurd en andersom! Open je berichten en druk op de details knop in de rechter bovenhoek en je iPhone laat je een collage zien.

 • Wist je dat je audio en video kan sturen die na 2 minuten vervallen en zichzelf verwijderen? Wanneer je naar Instellingen > Berichten gaat en naar beneden sleept zie je een sectie voor audio en video berichten. Hier kun je kiezen of je ze wil laten vervallen of niet.

 • Nieuwsgierig welke Apps de meeste mobiele data gebruiken? Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk en scroll naar beneden tot de kop "GEBRUIK MOBIELE DATA VOOR". Hier zie je per App staan hoeveel data je hebt verbruikt en kun je de gegevens eenvoudig opnieuw instellen!

 • Even geen zin in die ene persoon of een gesprek? "Mute" je iMessage berichten! Je kan deze berichten voor individuen en conversaties eenvoudig uitzetten door binnen iMessage "niet storen" aan te zetten!

 • Bekijk alle plaatsen waar je bent geweest! Je telefoon houdt bij waar je bent geweest en er is een manier om dit te checken als je in je instellingen zit. Druk op Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Veelbezochte locaties en bekijk je historie. 

 • Met je duim links bovenin een App proberen te openen terwijl je je telefoon in dezelfde hand hebt? Tik 2x op de home knop en je Apps schuiven naar beneden zodat je er makkelijker bij kan!

 • Siri kan je ook helpen met…… het selecteren van foto's van een bepaalde datum/tijd/locatie of combinatie hiervan. Als voorbeeld, als je foto's wil bekijken die 2 jaar geleden op Jamaica zijn genomen met je telefoon dan vraag je SIRI; "laat me foto's zien van 2014 in Jamaica".

 • Reageren op berichten terwijl je een App in gebruik hebt. In een App heb je ook de mogelijkheid om de berichtmelding naar beneden te swipen en het bericht te beantwoorden. Dit werkt op dezelfde manier als in een vergrendeld scherm.

 • Vrienden laten zien waar je bent, maar even geen zin om het uit te leggen. Deel dan heel gemakkelijk je locatie door op "details" te drukken rechts bovenin je Berichten App en selecteer "verstuur mijn locatie"...

 • Laat je vrienden zijn waar je heen gaat. Als je wil dat je vrienden of familie kunnen zien waar je bent, loopt of rijdt kun je dezelfde stappen nemen als in onze tip van vrijdag. Kies in dit geval bij berichten en details niet voor "stuur mijn locatie" maar voor "deel mijn locatie"

 • Multi-tasken in je e-mails. Als je middenin een mail zit hoef je deze niet weg te gooien wanneer je tussentijds in je inbox wil kijken. Hou je vinger op de bovenkant van je bericht en sleep hem naar beneden. Dit zorgt ervoor dat je boven je bericht eenvoudig naar andere mails kan kijken. Wil je terug? Tik op je mail en je kunt verder gaan waar je gebleven was.

 • Handsfree gebruik van SIRI. Je hoeft niet altijd de home knop in te houden om SIRI te activeren. Als je een iPhone 6 of hoger hebt zeg je de zin "Hé SIRI" om SIRI te activeren. Ga naar Instellingen > Algemeen > Siri om "Hé SIRI" aan te zetten.

 • Geef je groepsgesprek een naam. Als je regelmatig in dezelfde groep aan het chatten bent of met meerdere mensen over 1 onderwerp kan het handig zijn om een vaste naam te gebruiken. Om dit te doen ga je naar "details" in het bericht en vul je de groepsnaam in met een passende titel.

 • Doorsturen van tekstberichten naar andere contacten. Je kan tekstberichten doorsturen naar andere contacten op dezelfde manier als bijvoorbeeld een e-mail. Dubbelklik op je bericht en druk op de "Meer" die je ziet naast de tekst. Vervolgens kies je rechtsonder het pijltje en selecteer je de ontvanger om het bericht door te sturen.

 • SIRI kan ook lezen….. Je kan SIRI artikelen laten lezen op websites, boeken, berichten en ga zo maar door. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Spraak en kies hier "Spreek scherm uit". Als je nu van boven naar beneden gaat met 2 vingers begint SIRI de tekst op het scherm voor te lezen.

 • Iemand in nood? We hopen het niet, maar mocht je in een situatie komen waarin je een van de hulpdiensten nodig hebt dan kun je vanuit het vergrendelde scherm links onderin 'Noodgeval' kiezen. Vervolgens kies je het noodnummer.

 • Nooit meer vergeten om te reageren op een tekstbericht? Als je net een tekstbericht of e-mail hebt ontvangen, maar je kan geen tijd vinden om deze direct te beantwoorden. Vraag dan SIRI je hier later aan te herinneren. Dit doe je op het moment dat je de notificatie ontvangt door simpelweg de vraag te stellen "SIRI, wil je me hier later aan herinneren".

 • Direct je muziek afspelen als je je hoofdtelefoon aansluit? Als je periodiek rond dezelfde tijd naar muziek luistert dan zal je iPhone automatisch de muziek App gaan activeren zodra je je hoofdtelefoon aan sluit, te gek he!

 • Zoeken in je INSTELLINGEN. Gebruik hiervoor de zoekbalk in het bovenste gedeelte van het instellingenmenu. Typ hierin welke setting je zoekt en je hoeft niet meer door het hele menu te klikken (of je vraagt het aan SIRI).

 • Leer SIRI hoe ze namen uit moet spreken. 1, activeer SIRI en vraag haar om de naam te zeggen (hoe heet ik als voorbeeld). 2, Als SIRI antwoord geeft dan zeg je tegen SIRI dat ze het niet correct uit spreekt 3, Vervolgens geeft SIRI je 3 opties hoe ze de naam anders uit kan spreken. Kies de juiste en SIRI onthoud ze.

 • Batterij snel leeg? We weten dat er tal van tips zijn om je batterij minder snel leeg te laten gaan, maar een van de meest effectieve blijft......Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en zet "Grijstinten" aan.

 • Verlaat een groepsgesprek. Groepsberichten kunnen super effectief zijn om meerdere personen in 1x te bereiken maar soms ook best irritant! Als je zo'n groep wil verlaten dan druk je op "Details" rechts bovenin je berichten App en selecteer "Conversatie verlaten"

 • Je iPhone bedienen met je hoofd? Het kan! Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en kies bij INTERACTIE voor Schakelbediening > Schakelaars > Voeg schakelaar toe. Vervolgens selecteer je Camera en kies je "Hoofd naar links of rechts bewegen". Hier kies een actie uit het menu.

undefined

Terug naar overzicht