Menu

Ok, dat ISDN stopt weten we nu wel maar waarom eigenlijk?

De reden dat het stopt
ISDN, oftewel Integrated Services Digital Network, is een verouderde techniek voor digitale communicatie die nog steeds door veel bedrijven gebruikt wordt. Door over te stappen naar op breedband gebaseerde alternatieven ontstaan er naast een verbetering in kwaliteit ook nieuwe mogelijkheden. Om deze reden heeft KPN ervoor gekozen om ISDN uit te gaan faseren en komt er meer bandbreedte vrij voor nieuwere technieken.

Mag het zomaar?
Ja, het mag… Op basis van artikel 11.4 van de Algemene Leveringsvoorwaarden kan KPN de overeenkomst beëindigen. Ook het verlenen van service mag (en gaat) gestopt worden op 1 september van dit jaar tenzij je een servicecontract hiervoor hebt afgesloten maar die aantallen zijn marginaal.

Per 1 juni zijn er geen wijzigingen meer mogelijk…
Vanaf 1 juni 2019 is het niet meer mogelijk om wijzigingen door te voeren op je ISDN1, ISDN2 of PSTN meervoudige dienst(en). Je kunt bijvoorbeeld je lijnen niet meer verhuizen, extra lijnen aanvragen of functionaliteiten wijzigen. Door deze wijziging kun je de overeenkomst kosteloos opzeggen tot 1 juni 2019.

Wat als ik niks doe?
Vanaf de genoemde datum werken de diensten simpelweg niet meer… Met andere woorden je kan niet meer bellen of gebeld worden en eventuele randapparatuur zal ook niet meer naar behoren werken. Neem als voorbeeld een alarmsysteem of een frankeermachine… Daarnaast verlies je het bijbehorende telefoonnummer als je niet overstapt op een vervangende dienst.

Hulp nodig?
Bij IRIS one zitten we voor je klaar om je te voorzien van aanvullende informatie of je te helpen met een overstap naar een andere oplossing die je kwaliteitsverbeteringen en nieuwe functionaliteiten biedt. Neem contact met ons op door hier te klikken!

Terug naar overzicht