Menu

Microsoft Office 365

De basis applicaties

Van oorsprong is Microsoft Office een software pakket dat je koopt en lokaal installeert op werkplekken en servers binnen de organisatie. Met Office 365 verandert deze structuur naar die van een Cloud oplossing​. Hierbij worden de voorgenoemde software pakketten gezamenlijk aangeboden als een dienst in de vorm van Software-as-a-Service. Deze nieuwe abonnement structuur waarbij je grotendeels in de cloud werkt brengt een hoop voordelen met zich mee.

Flexibiliteit / Toegankelijkheid
Flexibiliteit en toegankelijkheid zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor Office 365. ‘Anytime, anyplace, anywhere’. Je kan Office 365 benaderen vanaf elk device en op elke locatie, het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Op deze manier heb je dus overal toegang tot je e-mail, agenda’s, documenten en contactpersonen. Dit kan de samenwerking en communicatie onder medewerkers aanzienlijk verbeteren. Zij zijn in staat sneller te reageren op mailtjes, kunnen direct communiceren via Instant Messaging en kunnen documenten delen via SharePoint. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van Office Apps on-demand. Hiermee kun je wanneer je op een locatie zit waar je lokaal niets mag installeren, zoals een internetcafé of een device van iemand anders, toch Office software gebruiken door deze te streamen. Zo kun je met Office 365 een grote stap maken naar Het Nieuwe Werken.

Zekerheid
Wij nemen het beheer uit handen en zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de laatste versies. Daarnaast garanderen we een up-time van 99,9%, een up-time die de afgelopen jaren ruimschoots is waargemaakt. Mocht het datacenter dat je gebruikt om welke reden dan ook uitvallen, dan neemt een ander deze taken over. Zo ben je te allen tijden verzekert van de hoogste beschikbaarheid. ​

Security/Compliance
Wanneer je het hebt over de cloud, dan heb je het automatisch over security. In-house heb je namelijk niet alleen zicht op waar je data staat, maar ook volledige controle over wat er mee gebeurd. Bij de (public) cloud is dit voor veel organisaties geen zekerheid en daardoor een grote zorg en belangrijke reden om hier niet voor te kiezen.

Microsoft is zich hier bewust van en heeft Office 365 dan ook voorzien van state of the art security oplossingen, dit onderdeel is zelfs opgenomen in onze Service Level Agreement. Dit geldt niet alleen voor de software zelf, maar ook voor de Microsoft Datacenters.

Office 365 voldoet hiermee aan de zeer strenge Europese privacyvoorwaarden voor de opslag van gegevens, Microsoft is de eerste clouddienst waarvoor dit geldt. Daarnaast heeft DNB, door het recht te krijgen onderzoek uit te voeren bij Microsoft, de weg vrijgemaakt voor financiële instellingen om gebruik te maken van Office 365. Een ander certificaat dat de veiligheid en betrouwbaarheid van uw gegevens bij Office 365 garandeert is het ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging.

De verzameling van topnotch security oplossingen binnen Office 365 en de veiligheidsstandaard die Microsoft hanteert binnen haar datacenters maken Office 365 een zeer veilige oplossing, al dan niet de veiligste oplossing. Hierdoor wordt het voor u gemakkelijker om te voldoen aan de hoge compliance eisen die klanten van je vragen.