Betrokkenheid
Het vergroot de betrokkenheid van medewerkers bij het thema gegevensbeveiliging.
Leer jezelf verdedigen tegen een cyberaanval.
De vraag is niet of, maar wanneer jouw bedrijf te maken krijgt met een datalek of enige vorm van cybercriminaliteit. Dit heeft vaak niet alleen financiële consequenties, maar zorgt voor een flinke deuk in je reputatie en het vertrouwen in jouw bedrijf. Helaas is het tegenwoordig niet meer voldoende om enkel te investeren in technische oplossingen, het menselijk handelen is en blijft de zwakste schakel. Door je collega’s te trainen in het veiliger en bewuster omgaan met internet en informatie, security awareness, heb je een grote stap gezet om verschillende vormen van datamisbruik te voorkomen.
Door middel van een 0-meting wordt het kennisniveau van jouw medewerkers gemeten. De aandachtspunten worden duidelijk en de huidige situatie wordt in kaart gebracht.
Met het E-learning traject wordt er minimaal 1x per maand stil gestaan bij het thema security awareness. Mensen worden gestimuleerd na te denken over het huidige gedrag en leren zichzelf verdedigen tegen onder andere phishing.
Met de Phishing simulatie onderzoek je de alertheid van medewerkers. De inhoud van de phishing-campagne wordt samen met jou vormgegeven zodat het een realistische uitstraling heeft. Het doel van de phishing simulatie is het verhogen van de bewustwording.
In de trainingen komen verschillende cyberaanvallen aan bod. Er worden acties besproken die jouw medewerkers helpen zichzelf te verdedigen en daarnaast wordt verteld hoe een aanval voorkomen kan worden.
Het vergroot de betrokkenheid van medewerkers bij het thema gegevensbeveiliging.
Je stimuleert medewerkers na te denken over het thema gegevensbeveiliging.
Je stimuleert een gedragsverandering bij medewerkers.
Het risico op een datalek door een menselijke fout wordt verkleind.
Tijdens een interactieve klassikale training krijgen medewerkers inzicht in hoe zij verschillende vormen van misbruik door derden kunnen herkennen en voorkomen.
Tevens wordt, aan de hand van praktische tips en tricks, uitgelegd hoe men veiliger kan omgaan met informatie binnen de organisatie én in de privésituatie.
In de Awareness e-learning van IRIS one staan bewustwording en gedragsverandering centraal. Dat lijkt logisch, maar al te vaak zijn e-learnings puur gericht op kennisoverdracht.
Natuurlijk doen de deelnemers veel kennis op, maar daar wordt nauwelijks op getoetst. In plaats daarvan worden deelnemers gestimuleerd zelf hun gedrag aan te passen.
Security awareness is een proces om het (online) gedrag van mensen te veranderen en wordt niet gecreëerd met een eenmalige training.
Naast de klassikale trainingen wordt gebruik gemaakt van e-learning. Organisaties hebben echter de mogelijkheid te kiezen voor verschillende trajecten; Best practice,
Top down en Fast track.