fgdxfgh

Wanneer verschillende vestigingen onderling moeten samenwerken met applicaties en bestanden, dan is een centrale, locatie-onafhankelijke netwerkstructuur van grote waarde.

Met diensten als IP-VPN en SD-WAN kan IRIS one je organisatie helpen om deze omgeving in te richten.

 

Hoe faciliteer je veilige verbindingen tussen je vestigingen?

Zowel IP-VPN als SD-WAN kunnen een oplossing zijn voor dit vraagstuk waar steeds meer bedrijven mee geconfronteerd worden.
Het creëren van een veilig, stabiel en betrouwbaar bedrijfsnetwerk is al een flink project, iets dat met meerdere vestigingen nog uitdagender wordt.

 

(Managed) IP-VPN

Organisaties die behoefte hebben aan een centrale communicatiestructuur die ook nog eens locatie-onafhankelijk is, kunnen geconfronteerd worden met hoge kosten waar het gaat om investeringen en beheer van de hardware. Ook de benodigde expertise (intern of extern) kan de nodige druk geven op het budget.

Om deze obstakels te vermijden en toch een geschikte oplossing te bieden kunnen wij een volledige IP-VPN omgeving voor je inrichten én managen. Locaties kunnen dan gekoppeld worden, ongeacht het type verbindingen dat al voorhanden is. Of het nou gaat om xDSL, glasvezel, mobiel of verbindingen van derden (i.c.m. SD-WAN, zie hieronder), IRIS one heeft voor elke situatie een passend voorstel.

De IP-VPN oplossing is te gebruiken voor datadiensten, maar ook spraak en wordt altijd afgestemd op je huidige omgeving. Dit biedt ook de gelegenheid aan je medewerkers om veilig verbinding te maken met je organisatie & applicaties, ongeacht waar en met welk device.
Verder valt een IP-VPN prima te verenigen met telefoniediensten (vast en/of mobiel), IT infrastructuur en beveiligde diensten zoals pinnen en alarm.

163064
 

SD-WAN

Met SD-WAN (Software defined wide area network) kan een bedrijfsnetwerk gecreerd worden dat onafhankelijk is van het type verbinding dat gebruikt wordt, maar nog steeds een veilige infrastructuur biedt aan je organisatie.

De virtuele architectuur en technologie die door software aangestuurd wordt maken dat SD-WAN centraal beheerd kan worden. Op die manier kan het gebruik van bedrijfsapplicaties, bestanden en apparatuur volgens het beleid en de securitysystemen van je bedrijf gestuurd worden.

Een van de grote voordelen van SD-WAN is dat nieuwe locaties op zeer korte termijn verbonden kunnen worden aan het bedrijfsnetwerk door de onderliggende technologie en onafhankelijkheid van de aanwezige (internet)verbindingen. Reeds lopende contracten bij andere aanbieders hoeven daarvoor niet opengebroken te worden. Ook andere diensten zoals VoIP of het faciliteren van hybride werkplekken is eenvoudig en snel te faciliteren.

442152
 

Wil jij weten hoe een veilig bedrijfsnetwek helpt je productiviteit te verhogen?

Neem contact op