Microsoft Teams en jouw Moderne Werkplek

Maken van het hybride werken een succes.

AdobeStock_408313384

Zorg voor een optimale samenwerking met Microsoft Teams

 

Zorg ervoor dat jouw collega's digitaal met elkaar in contact staan en maak van het hybride werken een succes. Microsoft Teams is daarvoor het perfecte middel met alle functies die dit platform te bieden heeft. Denk daarbij aan onder andere online samenwerken, vergaderen en het delen van bestanden.

 

Beschikbaar op alle apparaten

Microsoft Teams is te bereiken via mobiele telefoons, tablets en laptops.

Documenten

Via Teams heb je veilig toegang tot al je bedrijfsdocumenten.

Applicaties

Vindt en gebruik alle Office applicaties binnen Microsoft Teams.

 

Waarom Microsoft Teams?

Het platform is een verzameling van alle Office applicaties die je dagelijks gebruikt. Daarnaast bundelt Microsoft Teams alle gesprekken, bestanden en hulpmiddelen in één omgeving. In deze omgeving werk je samen met collega's of zelfs met mensen van buiten de organisatie. Het platform is op verschillende devices beschikbaar, waardoor je locatie onafhankelijk bent en altijd de laatste updates kan inzien. 

Microsoft-Teams-1

0

Minuten kan iedere kantoormedewerker per week besparen, wanneer het delen van bestanden en het samenwerken via de cloud gaat.

0%

Van de professionals ervaart een hogere productiviteit wanneer ze overstappen naar de cloud.

0

Minuten kunnen mobiele medewerkers dagelijks besparen, wanneer zij makkelijk toegang hebben tot de juiste systemen.

Waar wordt Microsoft Teams voor gebruikt?

 

Vergaderen

Het online vergaderen met zowel collega's als externen is tegenwoordig niet meer weg te denken. Microsoft Teams is vanwege de gebruiksvriendelijkheid een platform dat wereldwijd veel gebruikt wordt voor online videovergaderingen. Het is gekoppeld aan Outlook waardoor Teams vergaderingen ook weergegeven worden in de zakelijke agenda met een toetredingslink. De vergaderingen zijn efficiënt en deelnemers kunnen vanaf elke locatie met verschillende devices toetreden.

AdobeStock_414099186-1
 

Samenwerken

Naast het online vergaderen kan er ook makkelijk binnen Microsoft Teams worden samengewerkt. Er kunnen verschillende Teams aangemaakt worden, bijvoorbeeld met jouw afdeling. Je deelt dan makkelijk informatie met elkaar, maar ook bestanden. Je werkt samen in hetzelfde document wat betekend dat iedereen altijd de laatste versie heeft.
 
Daarnaast kunnen er ook projectgroepen aangemaakt worden waar externen aan toegevoegd kunnen worden. Deze personen hebben beperkte toegang maar kunnen bijvoorbeeld wel de laatste versies van bestanden inzien. Kortom, het samenwerken wordt efficiënter en makkelijker met Microsoft Teams. 
AdobeStock_280874016-1
 

Communicatie

Microsoft Teams heeft ook een chat functie die veel gebruikt wordt om met collega's te communiceren. Heb je bijvoorbeeld een korte vraag over een verkregen email, kan de chatfunctie gebruikt worden. Daarnaast deel je ook makkelijk bestanden met elkaar via de chatfunctie. Collega's openen de laatste versie en kunnen hier in werken terwijl het automatisch opgeslagen wordt. 
 
De interne communicatie tussen collega's wordt hiermee dus versimpeld, maar ook de nieuwsupdates worden via Teams naar de organisatie verspreidt. Het is een verzamelplatform wat de communicatie en productiviteit van gebruikers een boost geeft. 
AdobeStock_341047923-1
 

Bellen

Goede communicatie is onmisbaar in het succes van een organisatie. Dat betekend soms, heel simpel, even met elkaar bellen om dingen te bespreken.

Met Microsoft Teams is het mogelijk om vaste bedrijfstelefoonnummers te integreren. Dat betekend dat er naast collega's, ook gebeld kan worden door en naar  klanten en leveranciers via jouw vaste Teamsnummer. Je kunt zelfs de oproepen op je mobiele nummer laten binnenkomen of met de mobiele Teams app via je dataverbinding bellen.

Ben je benieuwd naar meer informatie over bellen met Teams? Klik dan op onderstaande knop.

Lees meer over Bellen met Teams

AdobeStock_487094611-1
 

Devices

Tot slot kan Microsoft Teams op verschillende devices gebruikt worden. Het platform is te bereiken via een laptop, smartphone en tablet. Dat betekent dat je altijd de zakelijke omgeving bij de hand hebt op een device naar keuze. 
 
Daarnaast is Teams te koppelen aan jouw auto. Op die manier kan je bellen via Teams vanuit de auto maar ook deelnemen aan online vergaderingen.
AdobeStock_160591602-1
 
Wil jij meer weten over Microsoft Teams?
Neem contact op