2 min read

Geriant: Efficiënt hybride werken en Focus op Kerntaken

Geriant: Efficiënt hybride werken en Focus op Kerntaken

In de zorgsector is aandacht voor de patiënten van onschatbare waarde. Stichting Geriant begrijpt dit als geen ander, en als een toonaangevende hulpverlener bij dementie richten ze zich op het bieden van diagnostiek, behandeling en casemanagement voor thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Met een toewijding aan hun essentiële kerntaken, beseften ze dat het succesvol faciliteren van hybride werken voor hun team van zorgverleners en tegelijkertijd zorgen voor een veilige en moderne IT-omgeving een cruciale stap was voor de verdere groei en verbetering van hun dienstverlening. 

Veilige gegevensopslag en flexibel hybride werken

Stichting Geriant, dat zich richt op het begeleiden van het gehele proces van diagnose tot eventuele opname in een verpleeghuis, had specifieke uitdagingen rondom IT. Ten eerste was er de noodzaak om de gevoelige patiëntgegevens veilig te bewaren en tegelijkertijd te kunnen werken vanaf elke gewenste locatie. Daarnaast wilde de organisatie het hybride werken mogelijk maken voor hun toegewijde medewerkers, zodat ze efficiënter en flexibeler konden werken zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de zorg. 

Onbegrenst zorg verlenen door slimme ICT

We hebben de behoeften van Stichting Geriant in kaart gebracht en ontwikkelden een oplossing op maat om deze uitdagingen op te lossen. De Cloud werkplek biedt de medewerkers van Stichting Geriant de vrijheid om te werken vanaf elke locatie met een beveiligde toegang tot het Elektronisch Patiënten Dossier.  

 

"IRIS one speelt een belangrijke rol als ICT-partner voor onze organisatie. Ze zijn proactief en denken met ons mee."

Eric de Kort - IT-manager bij Stichting Geriant

 

Het leveren van laptops met 4G-internetverbinding was een cruciaal onderdeel van deze oplossing. Dit geeft het zorgteam namelijk de mogelijkheid om zorg te verlenen waar en wanneer het nodig is, zonder gehinderd te worden door fysieke grenzen. Het resultaat is een verbeterde zorgervaring voor de patiënten, omdat het team in staat is om sneller te reageren en de nodige zorg op tijd te verlenen. 

Transparantie zorgt voor veiliger en efficiënter werken

Maar het partnerschap tussen Stichting Geriant en IRIS one gaat verder dan alleen het bieden van efficiënte hybride werkoplossingen. Veiligheid en cybersecurity zijn cruciale aspecten waar niet op bezuinigd mag worden. We hebben alle nodige cybersecuritymaatregelen geïmplementeerd en monitoren voortdurend de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied. Het gevolg is een goed beveiligde IT-omgeving, die de gevoelige patiëntgegevens beschermt tegen mogelijke bedreigingen. 

Vrijblijvend inzicht krijgen in je ICT-security?

Probeer nu onze gratis online scan

Gratis securityscan   

Een belangrijk onderdeel van het partnerschap tussen onze organisaties is de gedeelde focus op transparantie. Stichting Geriant en IRIS one hebben constant een open communicatie over issues, mogelijke oplossingen en de voortgang van de dienstverlening. Deze transparantie bevordert het begrip en versterkte de samenwerking. Het resultaat is een soepele en succesvolle implementatie van de nieuwe IT-oplossingen. 

Focus op kerntaken

Door het uitbesteden van IT-taken aan ons, kan Stichting Geriant zich volledig richten op haar kerntaken: diagnostiek, behandeling en casemanagement. Dit leidt tot een verbeterde zorgkwaliteit en een hogere tevredenheid bij de patiënten en hun naasten. 

Eric de Kort, IT-manager bij Stichting Geriant, prijst het partnerschap: "IRIS one speelt een belangrijke rol als ICT-partner voor onze organisatie. Ze zijn proactief en denken met ons mee. Dit zorgt ervoor dat ik me kan focussen op de uitdagingen die op ons afkomen." 

De samenwerking is een inspirerend voorbeeld van hoe een doelgerichte digitale transformatie en uitbesteding van IT-diensten kunnen leiden tot verbeterde zorgresultaten en een hogere efficiëntie. We zorgen voor een veilige, moderne en hybride werkomgeving waardoor het toegewijde zorgteam haar focus behoud op de kerntaken.