2 min read

Stichting Vlietkinderen: Kinderen uitdagen en ICT ontzorgen

Stichting Vlietkinderen: Kinderen uitdagen en ICT ontzorgen

Stichting Vlietkinderen, een maatschappelijke kinderopvangorganisatie, gelooft sterk in het bieden van gelijke kansen aan kinderen om zich te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Ze streven ernaar om kinderen te laten opgroeien als avonturiers, kunstenaars, uitvinders, sporters of wetenschappers, en vooral als wereldburgers. Met dit doel voor ogen, hebben ze zichzelf ook tot doel gesteld om de ICT-taken uit te besteden, zodat medewerkers meer tijd kunnen besteden aan kinderopvang.

Partnerschap en uitbreiding van diensten

Met 23 locaties, 300 pedagogische medewerkers en meer dan 2.000 kinderen, werkt Stichting Vlietkinderen nauw samen met IRIS one sinds 2014. Wat begon met mobiele telefonie is uitgebreid naar vaste telefonie in 2017, en sinds begin 2022 verzorgt IRIS one ook de volledige ICT-dienstverlening en het netwerkbeheer.

Je kinderopvang nog beter beveiligen?

Probeer nu onze gratis securityscan

Gratis securityscan   
Samen op avontuur: kinderopvang van de hoogste kwaliteit

Dankzij dit partnerschap kon Stichting Vlietkinderen zich volledig richten op het bieden van kinderopvang van de hoogste kwaliteit. Ze zijn trots op het gezamenlijke project, waarin ze samenwerkten met hun eigen medewerkers, de medewerkers van Stichting Vlietkinderen en IRIS one als strategisch ICT-partner om één gemeenschappelijk doel te bereiken: kinderopvang van ongekende kwaliteit. Met hun ogen gericht op de toekomst kijken ze uit naar de wereld van morgen.

"Ons partnership met IRIS one is een win-win.
We hebben meer tijd over voor kinderopvang en zijn minder tijd kwijt aan ICT."

Tine Oudshoorn - Bestuurder Stichting Vlietkinderen

 

De Moderne werkplek: efficiënt en veilig

De ICT-oplossing die Stichting Vlietkinderen heeft geïmplementeerd omvat een Moderne werkplek voor de kantoormedewerkers, gebaseerd op een Microsoft E3-licentie. De pedagogische medewerkers maken gebruik van verschillende Office-applicaties en Microsoft Business Premium om hun werk te vergemakkelijken. Alle gegevens zijn veilig opgeslagen in de Cloud, waardoor samenwerken veel eenvoudiger is geworden. Kortom, een echte upgrade voor de pedagogisch medewerkers zodat zij zich écht kunnen richten op de kinderen.

Workspace 365: simpel en gepersonaliseerd

Daarnaast hebben ze ook een gepersonaliseerde digitale werkplek geïntroduceerd, genaamd Workspace 365, waar pedagogische medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot nieuws, intranet, bewerkte documenten, statistieken en belangrijke applicaties. Deze werkplek is ontworpen om de werkdag beter en gemakkelijker te maken, ongeacht of de medewerkers op een kinderdagverblijf, peuteropvang, buitenschoolse opvang of het hoofdkantoor werken. 

 

"Door de samenwerking met IRIS one heb ik zo veel geleerd over het ICT-vak en wat er allemaal bij komt kijken. Dat is heel fijn."

Gwen Watson - Office Manager Vlietkinderen

 
Veilig beheer van apparaten en makkelijker samenwerken

Stichting Vlietkinderen heeft geïnvesteerd in de adoptie van nieuwe ICT-technologieën en de beveiliging van apparaten. Met behulp van tools zoals Endpoint Manager en Windows Intune hebben ze een Zero Touch-aanpak geïmplementeerd voor eenvoudige inrichting en beheer van diverse apparaten en werkplekken. Hiermee behouden ze optimale controle over de toegang, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van alle apparaten, apps en data binnen de organisatie. Daarnaast hebben ze gekozen voor de Xelion-oplossing voor vaste telefonie en het Vodafone-netwerk voor mobiele telefonie, waardoor ouders te allen tijde gemakkelijk contact kunnen opnemen met de locaties van Stichting Vlietkinderen, zonder lange wachtrijen.

De best mogelijke kinderopvang, nu én in de toekomst

Door de uitbesteding van ICT-taken aan IRIS one heeft Stichting Vlietkinderen meer tijd kunnen besteden aan de zorg voor kinderen. Het partnerschap heeft geleid tot veiliger, efficiënter en makkelijker werken. Samen met Stichting Vlietkinderen hebben we één gemeenschappelijk doel bereikt: kinderopvang van ongekende kwaliteit, waardoor zij de beste zorg kunnen bieden aan de kinderen van Stichting Vlietkinderen. Iets om trots op te zijn en iets om ook in de toekomst naar te blijven streven.