2 min read

Microsoft Teams Premium: een interessante upgrade voor jouw organisatie?

Microsoft Teams Premium: een interessante upgrade voor jouw organisatie?
 
Verbetering van de Microsoft Teams-ervaring met OpenAI

In de hedendaagse werkomgeving is de vraag naar efficiënte samenwerkingstools groter dan ooit tevoren. Met steeds meer organisaties die hybride werken omarmen, is het immers cruciaal om de productiviteit te verhogen en goed verbonden te blijven met je collega's met een veilig digitaal platform. Microsoft Teams Premium streeft ernaar om in die behoefte te voorzien met een geavanceerde upgrade die jouw Teams-ervaring naar een hoger niveau brengt.

Wat is Microsoft Teams Premium?

Microsoft Teams Premium is een add-on voor abonnees van Microsoft Teams Essentials of Microsoft 365. Deze upgrade maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven door OpenAI’s GPT-3.5, de technologie achter ChatGPT, om verbeterde beveiliging, personalisatie en intelligentie mogelijk te maken. Laten we eens kijken naar de functies die Teams Premium onderscheiden van de standaardversie.

Belangrijkste functies van Microsoft Teams Premium

  1. Veiliger vergaderingen: Teams Premium verhoogt de beveiliging van vergaderingen met gevoeligheidslabels. Met deze labels kun je automatisch bepalen wie kan presenteren en/of wie de vergadering kan opnemen. Functies zoals watermerken en end-to-end encryptie (E2EE) bieden extra lagen van bescherming voor gevoelige vergaderingen.

  2. Intelligente vergaderingen: De AI-aangedreven samenvattingsfunctie in Teams Premium legt notities en hoogtepunten van vergaderingen vast. Daardoor kunnen deelnemers zich volledig concentreren het gesprek in plaats van op het maken van notities. Vergaderopnamen worden opgedeeld in hoofdstukken en gepersonaliseerde tijdmarkeringen wanneer je de vergadering binnengekomt of verlaat.

  3. Geavanceerde webinarfuncties: Teams Premium biedt geavanceerde registratiefuncties zoals wachtlijsten en virtuele green rooms voor presentatoren. Ook zijn er extra aanpassingsopties voor webinars, zoals presentatorbiografieën, merkgebonden omgevingen en de mogelijkheid om de weergave van deelnemers te beheren voor een complete en afleidingsvrije ervaring.

  4. Aangepaste vergadertemplates en thema's: Je kunt sjablonen maken op basis van je huisstijl, waardoor de vormgeving altijd klopt als je de juiste sjabloon selecteert voor je meeting. Aangepaste vergaderthema's bieden merkgebonden achtergronden en visuele elementen, waarmee je vergaderingen een professionele uitstraling geeft.

  5. Verbeterde virtuele afspraken: Teams Premium bevat tenslotte nog veel extra's die jouw virtuele afspraken makkelijker maken. Met functies zoals SMS-meldingen, aangepaste wachtkamers en gedetailleerde analyses van vergaderstatistieken zoals no-shows en wachttijd. Dit helpt bij het beter evalueren van de effectiviteit van virtuele vergaderingen.

Is Teams Premium de moeite waard?

Bepalen of Teams Premium een goede investering is, hangt af van de specifieke behoeften van jouw organisatie en het huidige gebruik van Microsoft Teams. Hier zijn enkele overwegingen:

Wanneer Teams Premium zinvol is

  • Intensief gebruik van videogesprekken: Als jouw organisatie sterk afhankelijk is van videogesprekken voor klantinteractie of interne samenwerking, bijvoorbeeld wanneer er veel collega's thuiswerken, kunnen de verbeterde functies van Teams Premium jouw manier van vergaderen efficiënter en professioneler maken.
  • Regelmatig organiseren van evenementen of webinars: De geavanceerde webinarfuncties van Teams Premium maken het een uitstekende keuze voor organisaties die vaak grote evenementen organiseren of de ervaring van deelnemers nauwkeurig moeten beheren.
  • Beveiligingsbehoeften: Voor organisaties die met gevoelige informatie werken, bieden de verbeterde beveiligingsfuncties zoals E2EE en watermerken cruciale bescherming.

Conclusie

Microsoft Teams Premium biedt een set extra functies die de standaard Teams-ervaring aanzienlijk verbeteren. Door geavanceerde AI-mogelijkheden, verbeterde beveiligingsmaatregelen en geavanceerde webinar- en vergadertools te integreren, is Teams Premium een upgrade voor organisaties die hun samenwerking en productiviteit willen optimaliseren. Als jouw organisatie in de beschreven scenario's past, kan investeren in Teams Premium zeker interessant zijn. Wil je weten wat ons advies zou zijn op basis van jouw behoeften en wensen? Vraag dan gerust een gratis demo aan met één van onze specialisten.