2 min read

Bereid je organisatie tijdig voor: gebruik de NIS2-Quickscan

Bereid je organisatie tijdig voor: gebruik de NIS2-Quickscan

De kans is groot dat je al eens hebt gehoord van de NIS2-richtlijn, die ons allen al geruime tijd als een soort Zwaard van Damocles boven het hoofd hangt. Het moge duidelijk zijn dat de komst en de effectuering van deze Europese NIS2-richtlijn het versterken van de cyberweerbaarheid een nog grotere prioriteit maakt voor 'belangrijke' en 'essentiële' organisaties. Maar waar begin je?

Lees meer informatie over de NIS2-richtlijn op onze NIS2-landingspagina.

Niet afwachten, maar actie ondernemen

Wachten op wetgeving is geen optie. Het is tijd om proactief te handelen en je organisatie voor te bereiden op de NIS2-richtlijn. De overheid adviseert om nu al stappen te zetten om de cybersecurity te versterken.

NIS2-Quickscan: Jouw eerste stap naar voorbereiding

Om organisaties te helpen bij deze voorbereiding, heeft de Rijksoverheid de NIS2-Quickscan gelanceerd. Deze tool, ontwikkeld door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), biedt inzicht in de huidige stand van zaken wat betreft de digitale weerbaarheid van jouw organisatie.

Wat houdt de NIS2-Quickscan in?

De Quickscan bevat 40 vragen die je helpen bij het beoordelen van de cybersecurity van jouw organisatie, volgens de richtlijnen van de Europese NIS2-richtlijn. Het is belangrijk op te merken dat deze vragen zowel van toepassing zijn op de IT- als de OT-omgeving. Dit betekent dat zowel de traditionele IT-systemen als de operationele technologie (OT) in overweging worden genomen.

Handelingsperspectief voor verbetering

Na het invullen van de vragen ontvang je niet alleen een score, maar ook praktische aanbevelingen om de cybersecurity van je organisatie te versterken. Of het nu gaat om technische maatregelen of organisatorische veranderingen, de Quickscan biedt concrete actiepunten om je organisatie voor te bereiden op de NIS2-richtlijn.

Doe de Quickscan vandaag nog!

Wil je weten waar jouw organisatie staat in termen van digitale weerbaarheid? Wacht dan niet langer en neem actie. Doe de NIS2-Quickscan en zet de eerste stap naar een beter beveiligde toekomst voor jouw organisatie.

Voor meer informatie en om de Quickscan te starten, klik hier.

De uitkomst koppelen aan een concreet plan van aanpak?

Als ICT-partner staan wij klaar om te helpen. Wij begrijpen dat het implementeren van de aanbevelingen uit de NIS2-Quickscan een uitdaging kan zijn. Daarom zijn wij er om mee te denken en samen te werken aan concrete oplossingen die passen bij de behoeften en wensen van jouw organisatie. Of het nu gaat om het implementeren van technische maatregelen, het optimaliseren van processen, of het trainen van medewerkers op het gebied van cybersecurity, wij zijn er om jouw organisatie te ondersteunen op weg naar een robuuste digitale weerbaarheid, conform NIS2.

Neem gerust contact met ons op en laten we samen aan de slag gaan!