5 min read

Ontdek de laatste updates in Microsoft Teams en Outlook

Ontdek de laatste updates in Microsoft Teams en Outlook

In dit blog belichten we de laatste productupdates in Microsoft Teams en Microsoft Outlook, van verhoogde snelheid en prestaties tot een fris ontwerp, waarmee jouw samenwerkingservaring naar nieuwe hoogten wordt getild. Bovendien delen we essentiële details over veranderingen in Microsoft-licenties, waardoor jij en je organisatie volledig zijn voorbereid op de evolutie van deze onmisbare tools. Benieuwd naar wat de toekomst brengt voor jouw digitale werkplek? Lees verder en ontdek de laatste updates die Microsoft Teams en Outlook te bieden hebben.

Microsoft Teams

Microsoft heeft onlangs een geheel nieuwe versie van Teams uitgebracht, ook wel bekend als Microsoft Teams 2.0. Deze update brengt een reeks verbeteringen met zich mee die onze ervaring met Teams aanzienlijk zullen versterken.

Hier zijn enkele van de opvallende verbeteringen en veranderingen:

 • Verbeterde snelheid en prestaties: Met Microsoft Teams 2.0 kun je rekenen op aanzienlijk snellere installaties en snellere toegang tot vergaderingen. Bovendien zal het veel minder computercapaciteit gebruiken, waardoor je computer soepeler draait.
 • Veranderingen in de opbouw van de applicatie: De nieuwe versie is opnieuw opgebouwd met een meer modulaire codebase. Dat betekent dat de applicatie aan de achterkant een update heeft gehad wat resulteert in een betere responsiviteit en efficiëntie van de applicatie.
 • Grote vergaderingen: Als je vaak deelneemt aan grote vergaderingen, zul je merken dat Teams 2.0 is geoptimaliseerd voor prestatie en schaal, waardoor deelnemen aan dergelijke vergaderingen veel soepeler verloopt.
 • Multi-Tenant & Multi-Account ondersteuning: Een geweldige toevoeging voor degenen die met meerdere accounts werken - je kunt nu moeiteloos inloggen op verschillende werk- of schoolaccounts zonder van browser te wisselen.
 • Vernieuwd uiterlijk: Teams 2.0 heeft een frisse nieuwe uitstraling gekregen die beter past bij Windows 11, met visuele verbeteringen en automatische donkere modus.
 • MSIX-ondersteuning en Microsoft Intune: Verbeteringen in installatie en beveiliging maken het gebruik van Teams nog betrouwbaarder.
 • Toekomstige ontwikkelingen: Microsoft blijft zich inzetten voor het verbeteren van Microsoft 365, dus er komen nog meer innovaties aan.

Houd er rekening mee dat enkele functies, zoals break-out rooms en call queues, nog in ontwikkeling zijn voor deze nieuwe versie. We adviseren je daarom om nog even te wachten met het gebruik van Teams 2.0 wanneer je ook telefonisch belt via Teams. Wanneer je toch gebruik wilt maken van Teams 2.0, vind je een schakelaar in de linkerbovenhoek van de klassieke Teams-interface. Zet deze om en dan installeert de nieuwe versie.

Schermafbeelding 2023-09-29 150326

Microsoft begint in oktober met het uitrollen van de nieuwe versie. De huidige versie is een previewversie die goed werkt. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij de update, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

Licenties

Een tweede update rondom Teams heeft te maken met de licenties van Microsoft waar Teams een onderdeel van is. Vanaf oktober verandert Microsoft de samenstelling van sommige licenties. Wanneer je al een Microsoft-omgeving hebt, heeft deze verandering op dit moment nog geen invloed op jouw omgeving, maar we vertellen je toch graag wat de verandering inhoudt.

Zowel de Microsoft Office 365 E1, E3 en E5 licenties als de Microsoft 365 E3 en E5 licenties zijn vanaf 1-10-2023 in de EU voor nieuwe orders alleen nog maar beschikbaar zonder Microsoft Teams. Wanneer je als nieuwe klant vanaf 1-10 één van deze licenties voor het eerst aanschaft, krijg je een licentie zonder Teams en zal Teams daarnaast als losse licentie besteld moeten worden wanneer je er gebruik van wilt maken.

Bestaande orders en bestaande klanten kunnen qua aantallen aangepast worden en ook gerenewd worden tegen de huidige prijs van de huidige licenties. Voor alle overige Office 365, Microsoft 365 licenties (Frontline & Business licenties) verandert er niets. Er komen alleen extra licenties bij waar Teams geen onderdeel van is.

Microsoft Outlook

De volgende update heeft te maken met Microsoft Outlook. Ben je ook wel eens gefrustreerd door een omslachtige e-mailinterface? Besteed je meer tijd aan het zoeken naar de juiste opdrachten dan aan het daadwerkelijk lezen en beantwoorden van e-mails? Dan is het hoog tijd om een upgrade uit te voeren naar de gloednieuwe Outlook voor Windows.

De nieuwe Outlook voor Windows brengt een frisse wind met zich mee in de wereld van e-mailbeheer. Met het gestroomlijnde lint, de intelligente zoekfunctie en de innovatieve kalenderfeatures is deze nieuwe interface ontworpen om jouw e-mailervaring sneller, efficiënter en aangenamer te maken. Lees hieronder alles over de nieuwe mogelijkheden van Outlook voor Windows en lees hoe je kunt profiteren van de krachtige functies die het te bieden heeft.

Laten we eens kijken naar enkele sleutelpunten:

 • Moderne Outlook-ervaring: De nieuwe Outlook voor Windows brengt de nieuwste functies en intelligente assistentiecapaciteiten naar jouw Outlook-app. Het biedt ook een verfrissend modern en vereenvoudigd ontwerp, waardoor je e-mail- en agenda-beheer een genot wordt.
 • Makkelijke overstap: Je kunt de nieuwe Outlook-versie proberen door de schakelaar (rechtsboven) in te schakelen in de klassieke Outlook of de Windows Mail-app. Maak je geen zorgen, als je wilt, kun je altijd teruggaan naar de vorige versie.
 • Aanpassingsvermogen: De nieuwe Outlook geeft je de vrijheid om de ervaring aan te passen. Verken personalisatie-opties en instellingen, beheer al je e-mail en agenda's op één plek en raak vertrouwd met het lint en de navigatiebalk. Maak Outlook jouw persoonlijke werkruimte.
 • Ontdek nieuwe functies: De nieuwe Outlook zit boordevol handige functies, zoals het vastpinnen en uitstellen van e-mails, het plannen van verzendingstijden, het gebruik van categorieën en Loop-componenten en toegang tot Microsoft To Do voor naadloos takenbeheer.

Laten we eens dieper ingaan op de nieuwe Outlook voor Windows-interface:

 • Vereenvoudigd Lint: Een opvallende vernieuwing is het vereenvoudigde lint. Dit menu bevat diverse opdrachten om taken in Outlook uit te voeren, zoals het verzenden van e-mails of het plannen van vergaderingen. In de nieuwe interface is het lint opnieuw vormgegeven om de meest gebruikte opdrachten de prioriteit te geven, terwijl minder gebruikte opdrachten in een verborgen menu worden geplaatst. Dit zorgt voor een opgeruimde en efficiënte gebruikerservaring. Bovendien kun je het lint aanpassen aan je specifieke behoeften, waardoor je de Outlook-ervaring kunt optimaliseren.
 • Slimmere Zoekfunctie: Een andere opvallende functie is de slimmere zoekfunctie. Deze maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking, waardoor je e-mails kunt zoeken met gewone taal. In plaats van specifieke zoektermen in te voeren, kun je gewoon een vraag stellen of een zin typen en Outlook zal automatisch relevante resultaten weergeven. Dit is vooral handig voor gebruikers met een grote hoeveelheid e-mails, omdat het zoeken vereenvoudigd wordt.
 • Nieuwe Kalenderfeatures: De kalenderfuncties in de nieuwe Outlook voor Windows zijn ontworpen om je agenda-beheer efficiënter te maken. De "Board-weergave" combineert taken, je agenda, notities en tips in één overzicht, waardoor je jouw dag gemakkelijker kunt plannen. Je kunt nu evenementen rechtstreeks vanuit e-mails toevoegen en vergadertijden voorstellen op basis van ieders beschikbaarheid. Dit maakt het plannen van vergaderingen met meerdere deelnemers een fluitje van een cent. Bovendien biedt de nieuwe Outlook gedetailleerde evenementinformatie, die je kunt aanpassen aan je behoeften. Microsoft To Do is ook naadloos geïntegreerd om eenvoudig taken te beheren.
 • Loop-componenten: Met Microsoft Loop-componenten kun je samenwerken en ideeën delen terwijl je in je workflow blijft, of je nu Outlook of Teams gebruikt. Deze componenten kunnen eenvoudig worden gekopieerd en geplakt in Outlook-e-mails en Teams-chats en ze blijven gesynchroniseerd, zodat iedereen up-to-date blijft.
 • Verbeterde Snelheid: De nieuwe Outlook voor Windows is aanzienlijk sneller en responsiever dan de vorige versie. Microsoft heeft de code geoptimaliseerd en de interface gestroomlijnd om de efficiëntie te vergroten. Vooral bij het gebruik van veel Outlook-groepen zul je merken dat de prestaties aanzienlijk zijn verbeterd.

We hopen dat deze uitgebreide update je enthousiast maakt over de nieuwe mogelijkheden van Microsoft Teams en Outlook voor Windows. Met een vereenvoudigde interface, slimmere zoekmogelijkheden, verbeterde kalenderfuncties en snellere prestaties, kun je je e-mail- en agenda-beheer en samenwerkingservaring naar een hoger niveau tillen. Als je vragen hebt over deze nieuwe functies of hulp nodig hebt bij de overstap naar de nieuwe versie van Teams en/of Outlook, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten.